Képzéseink

 I. OKJ SPORTEDZŐ

 

A választható sportágakat listája és engedélyszáma az alábbi linken érhető el:

 

Sportedző_sportágak_határozatok.pdf (36600)

Képzés típusa: OKJ
Képzés azonosító száma: 54 813 02
A képzés megkezdésének feltétele, célcsoport: Érettségi végzettség
Képzés szakterülete: Oktatás
Képzés szintje: Emeltszintű szakképesítés

 

Mely modulokat tanulja a tanfolyam keretében?
Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén) (11498-12)
Foglalkoztatás II. (11499-12)
Munkahelyi egészség és biztonság (11500-12)
Pedagógiai, pszichológiai és kommunikációs alapok (10322-12)
Egészségügy és elsősegélynyújtás (10323-12)
Edzéselmélet és gimnasztika (10324-12)
Szervezés és vállalkozás alapjai (10325-12)
Sportági alapok (10326-12)
Sportedzői szakismeretek (10327-12)
 
Mivel foglalkozik egy Sportedző (a sportág megjelölésével)?
Célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését. Megtanítja a sportág technikai, taktikai és játékrendszer-ismereteit, játék- és versenyszabályait.
 
Értékeli a sportolók edzéseken és a versenyeken nyújtott teljesítményét, a korszerű pedagógiai és edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítőkészségüket. Felméri sportolói állóképességét, technikai tudását, valamint edzéstervet készít, irányítja annak végrehajtását. Edzőmérkőzéseket és -versenyeket, illetve edzőtáborokat szervez. Megszervezi és koordinálja a rábízott sportolók felkészítésében együttműködő szakemberek tevékenységét (sportorvos, pszichológus stb.). Részt vesz a sport és egyéb szabadidős tevékenységet szervező egység/intézmény munkájában.
 
Karrier lehetőségek, legjellemzőbb foglalkozások:
Szakképzett edző, sportszervező, -irányító
Fitnesz- és rekreációs programok irányítója
Megszerezhető végzettség: Sportedző (a sportág megjelölésével) szakképesítés

 

 

II. OKJ SPORTSZERVEZŐ,-MENEDZSER
Képzés azonosító: 52 813 01

 

A tanfolyam egy tanéves, melyben 50-50 % oszlanak meg az elméleti és gyakorlati blokkok. A külső helyszíneken folytatott folyamatos gyakorlati képzéssel párhuzamosan az elméleti konzultációs napok kéthetente szombaton az ELTE Mérnök utcai Sportközpontjában kerülnek megrendezésre.

 

 

Mivel foglalkozik egy sportszervező, -menedzser?

 

Sportszervezeteket hoz létre és irányítja azok működését. Sportvállalkozásokat, sportegyesületeket, szakosztályokat, csapatokat és sportolókat menedzsel. Sporttanfolyamokat, edzőtáborokat, sportversenyeket és egyéb sportrendezvényeket szervez. Részt vesz az állami és önkormányzati sportpolitikai célok és feladatok megvalósításában. Projekteket dolgoz ki a sporttevékenység fejlesztésére, pályázatokat készít. Sportlétesítmények menedzsmentjében közreműködik, bővíti, fejleszti a sportszolgáltatásokat, hatékonyan üzemelteti és fejleszti a létesítményt

 

Karrier lehetőségek, legjellemzőbb foglalkozások:

 

Aerobikterem vezetője, fitneszklub vezetője, fitneszterem vezetője, horgászegyesületi vezető, kondicionáló terem vezetője, Mozgásstúdió-vezető, sportegyesület vezetője, sportklub vezetője, sportlétesítmény vezetője, sportosztály vezetője, sport-szakosztályvezető, elnök, szabadidőközpont igazgatója, testépítő és szolgáltató tevékenységet végző egység/szervezet vezetője, uszodavezető, sportszervező, -menedzser, sport-rendezvényszervező, szabadidő-szervező.

A képzés sikeres elvégzését tanúsító dokumentumok:

  • állami OKJ-s bizonyítvány: Sportedző (a sportág megjelölésével) szakképesítés